Onze diensten 

Bent u op zoek naar een medewerker voor een langere tijd voor één of meer dagen per week? Of heeft u tijdelijk extra handen nodig om seizoenspieken op te vangen? En wilt u de zekerheid dat uw bedrijf doorgaat, mocht u zelf tijdelijk uitvallen door arbeidsongeschiktheid? Ook daar heeft AB Brabant een passende oplossing voor! Wij bieden u altijd een arbeidskracht met een passend profiel en een passend dienstverband.

Passende inzet van personeel

Een vaste arbeidskracht, een gedetacheerde medewerker of een flexibele uitzendkracht, met AB Brabant kunt u de inzet van personeel afstemmen op uw behoefte aan arbeid. Met de inzet van flexibel personeeel nemen we ook de administratieve werkzaamheden voor onze rekening, zoals loonuitbetaling en het verzorgen van de juiste sociale verzekeringen. Kortom, AB Brabant zorgt ervoor dat u zich kunt richten op uw eigen bedrijfsactiviteiten! De mogelijkheden voor passende inzet van personeel staan in onderstaand overzicht duidelijk omschreven. Heeft u nog vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze collega's op het regiokantoor bij u in de regio.
Ga naar contactpagina regiokantoren 

Gegarandeerde continuïteit van uw bedrijf

Bent u lid van AB dan kunt u een beroep doen op onze bedrijfsverzorging. Dat betekent dat een ervaren vakkracht al uw bedrijfsactiviteiten kan overnemen, wanneer u ziek of arbeidsongeschikt wordt of wanneer u op vakantie gaat.

Onze bedrijfsverzorgers zijn in vaste dienst bij AB Brabant. Zij zijn zeer ervaren en worden bij verschillende opdrachtgevers in gezet. Het zijn stuk voor stuk agrarische specialiste,n die door hun ervaring snel en vakkundig uw bedrijfsvoering kunnen overnemen. Zo hoeft u zich over de continuïteit van uw bedrijf geen zorgen te maken! Onze ervaren bedrijfsverzorgers kunt u ook inschakelen voor diverse specialistische taken, zoals klauwverzorging van rundvee en het insemineren van zeugen.

 

Heeft u dringend een medewerker nodig die u tijdelijk wilt inzetten? Neem dan direct contact op met AB Brabant.

Als gespecialiseerd uitzendbureau vinden wij de juiste uitzendmedewerker voor de periode die voor u van toepassing is. Om ervoor te zorgen dat de juiste match plaatsvindt, zullen wij eerst het gewenste profiel met u doorspreken. Vervolgens gaan wij op zoek naar de geschikte kandidaat met de gevraagde kennis en ervaring. Door onze grondige aanpak en kennis van de branche, kunnen we vakkundig personeel leveren voor de meest uiteenlopende werkzaamheden. Van korte klussen tot het uitvoeren van specialistisch werk. U bepaalt wat u nodig heeft!

Een vaste kracht zonder risico

U bent op zoek naar een nieuwe medewerker, maar ziet de administratieve rompslomp niet zitten. AB Brabant heeft voor u de oplossing: een gedetacheerde medewerker. 

Via een detacheringsovereenkomst kan een medewerker van AB Brabant voor één of meerdere dagen per week op uw bedrijf worden ingezet. U heeft dan in feite een eigen werknemer, die formeel in dienst is bij AB Brabant.

Wij zorgen hierbij voor de administratie en de uitbetaling van het salaris. Ook kunnen wij voor u de werving & selectie van de gedetacheerde medewerker doen! Bovendien dragen wij het werkgeversrisico. Dit maakt het voor u natuurlijk extra interessant!

Gedetacheerde medewerkers van AB Brabant ontvangen een vast salaris volgens onze eigen CAO of volgens de CAO voor uitzendkrachten. Dit is afhankelijk van de betreffende sector. Onder de secundaire arbeidsvoorwaarden vallen ondermeer een reiskostenvergoeding en werkkleding.

Payroll = eigen medewerker zonder administratie!

Met AB Brabant Payroll krijgt u meer tijd om te ondernemen. Alle verantwoordelijkheid op het gebied van contracten en salarisadministratie kunnen wij u uit handen nemen. U blijft als werkgever wel verantwoordelijk voor de werving & selectie en aansturing van uw medewerkers, maar u loopt met payrolling geen arbeidsrechtelijke risico’s meer. Bijkomend voordeel is dat u uw medewerkers uitsluitend voor de gewerkte uren hoeft te betalen. Bovendien kunt u bij payroll meer tijdelijke contracten aanbieden dan in eigen beheer. Bij AB Brabant Payroll bieden wij u tevens de mogelijkheid om in een periode van maximaal 5,5 jaar contracten te verstrekken.

AB Brabant Payroll loont!

  • Geen administratieve rompslomp meer
  • Geen risico bij ziekte en vakantie van medewerker
  • Mogelijkheid om in 5,5 jaar contracten te verstrekken
  • Transparante loonkosten
  • Gunstige tarieven
  • Volledig digitaal en veilig
  • Geen investering in hardware of software
  • Gebruiksvriendelijk en gemakkelijk
  • Maatwerk mogelijk
  • Meer tijd om te ondernemen!

Vroegboekkorting op payrolltarief vakantiekracht

Wilt u deze zomervakantie niet weer alle romslomp van extra administratie? Besteed dan uw personeels-administratie uit aan een goede partner. Dat kan met AB Brabant payroll. De voordelen voor u als ondernemer op een rij:

• Geen complexe administratie.
• Het tarief is compleet.
• Afdracht loonheffingen en premies.
• Zekerheid en kwaliteit door certificering.
• Meer tijd om te ondernemen.
• U kunt met een gerust hart op vakantie!

 

Service team ondersteunt u bij arbeidspieken

Door de groeiende bedrijfsomvang krijgen varkenshouders steeds vaker te maken met arbeidspieken in routinematige werkzaamheden. Om deze werkdruk op te vangen, heeft AB Brabant het Service team in het leven geroepen. Ondernemers kunnen het service team al vanaf één dagdeel aanvragen.

Met name vermeerderingsbedrijven hebben door schaalvergroting vaak onvoldoende arbeidscapaciteit in huis om pieken in routinematige werkzaamheden zelf op te vangen. Dit betekent een ongewenste verhoogde werkdruk voor de ondernemer. Onze Service Teams nemen deze verhoogde werkdruk bij u weg. De teams bestaan uit telkens twee Poolse medewerkers die routinematige werkzaamheden verrichten zoals biggen behandelen, zeugen verplaatsen, spenen en het reinigen van afdelingen. Deze extra arbeidscapaciteit kunt u inzetten op het moment dat u daar behoefte aan heeft. Uiteraard zorgt AB Brabant daarbij voor een professionele ondersteuning en begeleiding.

Gegarandeerde continuïteit

Het belangrijkste voordeel van het inzetten van duo’s is de gegarandeerde continuïteit die AB Brabant u biedt. Het Service team voert in korte tijd de noodzakelijke routinematige werkzaamheden uit, waardoor de voortgang van de bedrijfsactiviteiten niet wordt belemmerd.

Positieve ervaringen

De ervaringen met het Service team van AB Brabant zijn bijzonder positief. Wilt u meer informatie over onze Service teams? Neemt u dan telefonisch contact op met onze afdeling Planning T. (0411) 61 20 80 of vul het contactformulier in.

Service team Plant ondersteunt u bij arbeidspieken

U kent het vast: pieken die u niet zelf op kunt vangen. Daar heeft u extra handen voor nodig. Deskundige, ervaren en enthousiaste handen! AB Brabant biedt hiervoor Service team Plant: flexibel inzetbare arbeidskrachten die u kunt inzetten op het juiste moment! 

U kunt het Service team Plant van AB Brabant op ieder gewenst moment inschakelen, variëren van één dagdeel tot meerdere dagen. Daarmee biedt AB Brabant u een gegarandeerde continuïteit van uw bedrijfsactiviteiten. Open de leaflet: Service team Plant om meer te lezen over deze Service teams.

Service melker

Wilt u het melken deels uitbesteden? Dan heb u extra handen nodig. Deskundige, ervaren en enthousiaste handen! Onze service melkers kunt u inzetten op het moment dat het u uitkomt, zoals in de avonduren of het weekend.

AB Brabant levert vakkundige melkers die van aanpakken weten. Dat betekent gegarandeerde, professionele continuïteit in de melkstal! Uiteraard zorgt AB Brabant voor professionele ondersteuning en begeleiding. 

Agrahulp: helpen u bij het huishouden.

Wanneer het door omstandigheden allemaal teveel wordt op het agrarische bedrijf en u het thuis niet meer red, dan is onze agrahulp een uitkomst. Een agrahulp van AB Brabant verzorgt het huishouden en houdt het gezin draaiende. Zij kunnen ook eventueel bijspringen op het agri bedrijf mocht dit nodig zijn. 

Onze agrahulpen hebben een agrarische achtergrond. Zij kunnen goed luisteren en denken graag met u mee. Een hele zorg minder in tijden dat het u even teveel wordt. Om een indruk te geven van de werkzaamheden van een agrahulp, hebben we hieronder een voorbeeld van een werkdag van een agrahulp omschreven.

8.00 uur:   Petra start haar werkdag met de zorg voor de kinderen. Ze kleed de kinderen aan en smeert een boterham voor hen. Indien nodig brengt Petra het oudste kind naar school.
8.30 uur:

Petra start met de huishoudelijke werkzaamheden. Ze pakt de dagelijkse werkzaamheden op, zoals poetsen, stofzuigen, dweilen, de was en indien nodig worden de ramen gewassen. Indien familie Bevers dit wenst doet Petra de boodschappen voor de komende week. Tijdens deze werkzaamheden houdt Petra zich ook bezig met de zorg voor de kinderen.

11.30 uur: Tijd om te gaan koken. Petra zorgt ervoor dat om 12.00 uur het eten gereed is.

12.00 uur:

De werkdag zit erop.

14.00 uur: Petra start haar werkzaamheden op een rundveebedrijf. Tot 20.00 uur bestaan haar werkzaamheden o.a. uit de verzorging van de kalveren, voeren en melken.

Petra voelt zich thuis in haar functie als agrahulp. Ze vindt het een uitdaging om in elke situatie de rust in het gezin en het huishouden te bewaren. Petra heeft in verschillende situaties agrahulp verleend. Naast de zorg voor het huishouden en het gezin in verband met zwangerschap en bevalling, komt zij ook in situaties van ziekte en overlijden. In deze situaties staat Petra graag voor het gezin klaar om de zorg voor het huishouden en/of de kinderen uit handen te nemen.

Heeft u een nieuwe medewerker nodig, maar geen tijd om zelf uw personeel te werven? Ook dan bent u bij AB Brabant op het juiste adres!

Wij hebben veel ervaring met de werving & selectie van medewerkers en nemen dit werving & selectieproces graag uit handen. Wanneer wij een geschikte kandidaat hebben geselecteerd, stellen wij hem/haar aan u voor. Na goedkeuring van uw kant, zijn er twee opties. Of u kiest ervoor om de nieuwe medewerker direct in dienst te nemen. Dit kan tegen een overname vergoeding. Een tweede mogelijkheid is om deze medewerker langdurig op uitzendbasis voor u te laten werken.