Contactdagen AB Brabant

Geen actuele items gevonden

Symposium FIT voor de toekomst

Op 1 november 2016 organiseerde AB Brabant een symposium voor haar leden en klanten. Met als thema: de toekomstige wereld van werk. Een wereld die in rap tempo verandert door economische, culturele en technologische ontwikkelingen. Wat zijn deze ontwikkelingen en hoe kunt u als ondernemer hierop inspelen? Kortom, bent u fit voor de toekomst?  

Futuroloog Peter van der Wel trapte af met de presentatie “De toekomst is al begonnen”. In zijn presentatie liet hij ons zien welke ontwikkelingen op ons af komen en wat dit mogelijkerwijs teweeg zal brengen. Hij noemt dit de wetten van de informatiesamenleving. Eén van die wetten luidt als volgt: We moeten leren meer te geloven in het onmogelijke! Wie had 20 jaar geleden kunnen bedenken dat we voortaan alles met een smartphone doen en dat deze mobiele telefoon dezelfde capaciteit heeft als een super computer? Zijn visie: door de invloed van kunstmatige intelligentie zal in de toekomst veel veranderen. Veel banen zullen verdwijnen over overgenomen worden door robots. Maar complex vakwerk zal nog steeds door mensen worden gedaan. Er zullen nieuwe banen ontstaan, mogelijk in samenwerking met robots. Bovendien zal er een onbeperkte hoeveelheid zonne-energie tot onze beschikking komen. Hier kunnen we als samenleving veel goeds mee doen.  

Tijdens de pauze raakten onze bezoekers niet uitgepraat over deze presentatie! Na de pauze gaf Henny van Gennip, operationeel directeur van familiebedrijf Hessing Supervers, zijn presentatie over “Verbeteringen in de praktijk”. Hierbij gaf hij ons een kijkje in de keuken, waarbij hij duidelijk liet zien: hoe je door kleine veranderingen grote resultaten kunt bereiken! Ook deze presentatie werd goed ontvangen. Na afloop reageerden de gastsprekers enthousiast op alle belangstelling! Daarna was er een welverdiende borrel.