Jaarverslag 

Voor AB Brabant stond 2016 in het teken van ontwikkeling & professionalisering. Dit was
nodig om als personeelsvoorziener goed in te kunnen spelen op de veranderingen in de markt.
Er is een groeiende vraag naar vakkundig personeel, maar het aanbod daalt. Daarom zullen we met creatieve oplossingen moeten komen om de vraag naar personeel ook in de toekomst in te kunnen vullen. AB Brabant heeft hiervoor de samenwerking gezocht met de opleiders Dairy Training Centre en Varkens.nl. Ook werken wij samen met leden, die hun bedrijf openstellen als opleidingsbedrijf voor nieuwe medewerkers. 

Buiten-gewoon samenwerken aan arbeidscontinuïteit 

In 2016 heeft AB Brabant geïnvesteerd in automatisering, procesmatig werken, kennis & kunde van haar kantoorpersoneel, in de online werving van nieuwe arbeidskrachten en in nieuwe vormen van samenwerking met opleidingspartners. Met als doel professionele groei en een gezond rendement. Door te investeren in de medewerkers op onze regiokantoren, zijn we er in geslaagd om een professionaliseringsslag te maken. Door goede samenwerking tussen onze EU collega’s en NL collega’s hebben we veel vacatures kunnen invullen met vakkundige, flexibel inzetbare arbeidskrachten, want dat is waar de markt om vraagt. Opnieuw hebben we dit waargemaakt, met een flinke groei als gevolg. De investeringen hebben zich uitbetaald! 

Forse stijging uren en omzet

Het resultaat van de groei en invulling van personeelsaanvragen zien we terug in de uren en omzet. De omzet groeide in 2016 met 17 % naar ruim € 31,2 miljoen euro, bij een nagenoeg gelijkmatige stijging van 18 % in het aantal ingeleende/gewerkte uren. De doelstellingen van
AB Brabant zijn daarmee boven verwachting uitgekomen.

Bekijk hier het digitale jaarverslag: