Agrafiek Award varkenshouderij 

AB Brabant is sponsor van de Agrafiek Award. Deze 'oscar van de land- en tuinbouw' richt zich op innovatie, management en duurzaamheid. De award heeft tot doel om innovatieve inspanningen in de agrarische sector onder de aandacht te brengen. De Agrafiek Award voor de varkenshouderij is op 15 maart 2017 tijdens de LIV in Venray uitgereikt.

Drie genomineerden 

  1. Varkenshouder Bart van Kerkhof, Van Kerkhof V.O.F. uit Wintelre
  2. Varkenshouder Aad van Leeuwen, Ons Boererf uit Nederweert-Eind 
  3. Varkenshoudster Sabine Grobbink, Mts. Grobbink-Vugts uit Barger-Compascuum

Deskundige vakjury

  • Leo van Leengoed, specialist in diergezondheid. Inmiddels met pensioen bij Universiteit Utrecht, maar nog steeds hoogleraar op een universiteit in Zuid-Afrika. Hij houdt zich daarnaast bezig met het concept PorQ.
  • Erik Stegink, winnaar Agrafiek Awards 2014 categorie Varkenshouderij
  • Lucas Meertens, ook wel bekend als 'De Loonwerkdokter'.
  • Martijn Buisse, Stichting Veldleeuwerik.
  • Niels Spitters, 123Machine. Met zijn ervaring is Niels zeer goed in staat om de link te leggen tussen commercie en technische ontwikkeling.
  • Frank Reintjes, winnaar Agrafiek Awards 2014 - categorie Loonwerk
  • Corné Ansems, winnaar Agrafiek Awards 2014 categorie Melkveehouderij

Uitreiking Agrafiek Award 

Varkenshoudster Sabine Grobbink van Mts. Grobbink-Vugts is op 15 maart door de vakjury uitgeroepen tot winnaar van de Agrafiek Award 2017. Volgens de jury scoort het varkensbedrijf van Sabine excellent wat betreft management, innovatie en toekomstgerichte ontwikkelingen. Het juryrapport vermeldt het volgende over het varkensbedrijf: ”Het bedrijf kenmerkt zicht door een maatschappij-gerichte openheid met een trotse Sabine aan het roer. De zeugen hebben nog net geen Twitter-account, maar via Sabine positioneert dit bedrijf zich via sociale media zeer goed in de samenleving.” Sabine Grobbink runt samen met Tonny Grobbink een vermeerderingsbedrijf op twee locaties. Op één locatie worden de gespeende biggen gehuisvest. Op de tweede locatie staat het zeugenbedrijf met 800 zeugen.
Sabine Grobbink heeft naast de Agrafiek Award ook de publieksprijs gewonnen en ontving hiervoor een dinercheque. Alle drie de finalisten ontvingen bovendien een wandplaquette als aandenken voor hun deelname aan de Agrafiek Awards.