Vacatures varkenshouderij

AB Brabant is van origine een agrarisch uitzendbureau. Heb je affiniteit met de agrarische sector en een passie voor varkens? Solliciteer dan op één van onze vacatures in de varkenshouderij! AB Brabant werkt nauw samen met varkenshouders en ontvangt van hen regelmatig vacatures in de varkenshouderij. Dit kan een vacature voor een korte of voor langere periode zijn in de varkenshouderij. Steeds vaker komt het voor, dat je na verloop van tijd een vast dienstverband krijgt aangeboden!

Aan het werk bij een varkensbedrijf

AB Brabant heeft vacatures bij diverse bedrijven in de varkenshouderij. De meeste varkensbedrijven werken volgens de methode van de intensieve veehouderij. Hierbij kun je een onderscheid maken tussen een vermeerderingsbedrijf, een vleesvarkensbedrijf en een gesloten varkensbedrijf. Op welk varkensbedrijf zou jij willen werken? 

  • Een vermeerderingsbedrijf wordt ook wel een zeugenbedrijf genoemd. Hier worden uitsluitend zeugen gehouden. Deze zeugen worden regelmatig gedekt en na een paar maanden werpen ze hun biggen. Deze biggen blijven bij hun moeder in de kraamstal tot ze 10 weken oud zijn. Daarna gaan ze naar een vleesvarkensbedrijf. 
  • Op een vleesvarkensbedrijf worden de biggen gemest. Bij opleg wegen de biggen gemiddeld 25 kg. Bij een gewicht van ongeveer 110 kg gaan de vleesvarkens naar de slachterij. 
  • Er zijn bovendien varkensbedrijven waar zowel de vermeerdering als het mesten van de biggen plaatsvindt. Dit noem je een gesloten varkensbedrijf.

Functies varkenshouderij 

  • medewerker zeugenhouderij
  • medewerker kraamstal varkenshouderij 
  • allround medewerker varkenshouderij
  • allround vleesvarkensverzorger
  • trekkerchauffeur varkenshouderij
  • meewerkend bedrijfsleider varkenshouderij

Solliciteer direct!

Ben je enthousiast geworden en wil je aan het werk? Bekijk dan onze vacatures in de varkenshouderij! Ga naar de rechterkolom en solliciteer direct!

Landbouwdagen intensieve veehouderij (LIV)

Elk jaar wordt in de Evenementenhal in Venray de LIV georganiseerd. De LIV staat voor 'landbouwdagen intensieve veehouderij' en is het trefpunt voor de varkenshouderij, pluimveehouderij en kalverhouderij. In 2017 wordt de beurs georganiseerd van 14 t/m 16 maart. De beurs is dagelijks geopend van 13:00 - 22:00 uur.  AB Brabant heeft een stand op deze beurs. Je bent van harte welkom!

Agrafiek award

De Agrafiek award is de oscar van de land- en tuinbouw en focust zich op de volgende het aspecten: innovatie, management en duurzaamheid. De award heeft tot doel om de innovatie inspanningen in de agrarische deelsectoren onder de aandacht te brengen. Deelname aan de Agrafiek Awards staat open voor: varkenshouders, melkveehouders, akkerbouwers en loonwerkers.

In België is deze award al langer bekend. In Nederland is dit sinds 2014 geïntroduceerd en worden de Agragfiek Awards uitgereikt tijdens een vakbeurs. De uitreiking wordt mede mogelijk gemaakt door toeleveranciers aan de agrarische sector. Op 15 maart 2017 zal de Agrafiek Award aan een innovatieve varkenshouder worden uitgereikt door AB Brabant. Dit is tijdens de LIV 2017 in de Evenementenhal in Venray.

Wil je meer weten over de varkenshouderij?
Bekijk dan ook eens de website van Varkens Vandaag