AB Brabant Klauwverzorging 

Ook iets voor u? De stallen breiden uit en de veestapel wordt groter. Vaak wordt het klauwbekappen een hele klus voor de veehouder, naast al het ander werk dat gedaan moet worden. AB Brabant onderstreept het belang van een gezonde veestapel. Klauwverzorging is daar een vitaal onderdeel van. Daarom investeren wij in goede klauwverzorgers en goede klauwbekapboxen. Onze klauwverzorgers zijn ervaren en verstaan hun vak. Met hun ervaring zijn de klauwverzorgers in staat om in één dag – tussen twee melkbeurten in – uw complete veestapel te bekappen. Al onze klauwverzorgers hebben een opleiding tot klauwverzorger gedaan. Een geruststellende gedachte wannneer u uw veestapel aan hen toevertrouwd.

Ruim 20 jaar ervaring met klauwverzorging

AB Brabant heeft ruim twintig jaar ervaring met klauwverzorging.  Hierbij leggen wij steeds meer de focus op preventieve- in plaats van curatieve behandeling. Preventieve klauwverzorging draagt bij aan een duurzame veehouderij met sterke en gezonde koeien. Het leidt tot een verbetering van de koemobiliteit én voorkomt onnodige kosten voor de behandeling van kreupele dieren en vroegtijdige afvoer van uw dieren. Een goede klauwverzorging leidt tevens tot een hogere melkproductie.

Onze klauwbekapboxen

AB Brabant werkt met moderne klauwverzorgingsboxen. Op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Gorinchem heeft leverancier Wopa officieel twee nieuwe klauwverzorgingsboxen aan AB Brabant geleverd. Deze zwaar uitgevoerde, getrokken hydraulische klauwbekapboxen zijn voorzien van een hydraulisch liftsysteem, waarmee koeien makkelijker en rustiger in en uit de box kunnen stappen. De boxen zijn op verschillende onderdelen op maat uitgevoerd aan de hand van specifieke wensen van AB Brabant. Inmiddels zijn deze klauwverzorgingsboxen in gebruik naar tevredenheid van de klauwverzorgers en melkveehouders!

Met deze nieuwe boxen kunnen we op een veilige manier meer doen in minder tijd tegen een scherp uurtarief! Met de aanschaf van deze boxen verhogen we de kwaliteit van dienstverlening. Daarbij is de gewaarborgde veiligheid van de klauwverzorger bij het gebruik van deze nieuwe boxen is ook van grote waarde.

Klauwgezondheid

AB Brabant doet volop aan productontwikkeling om de klauwgezondheid van de veestapel continu te verbeteren. Wij geven veehouders passende adviezen op het gebied van klauwmanagement, waarbij de verzorging van de klauwen over een langere periode bekeken en geregistreerd wordt. Een uitstekend hulpmiddel hierbij is Digiklauw, waarbij alle klauwgegevens van de dieren digitaal worden vastgelegd. Bovendien is AB Brabant Klauwverzorging betrokken bij het klauwmanagementproject ‘Grip op Klauwen’.

Bevindingen klauwverzorging

Uw veestapel is u veel waard. De verzorging van de klauwen ligt voor een groot deel bij het op tijd bekappen van de klauwen. Maar er komt méér bij kijken. Het is aan te raden om de klauwen het hele jaar door goed te verzorgen. Onlangs is het formulier "Bevindingen klauwverzorging" samengesteld, zodat de klauwverzorger samen met de melkveehouder de conditie van de koeien kan bespreken en indien nodig er extra aandacht kan worden gegeven aan attentiekoeien. 

Contact

Wilt u meer weten over de voordelen van klauwverzorging door AB Brabant? Neem dan contact op met onze coördinator Klauwverzorging en stuur een mailtje naar planning@abbrabant.nl of bel (0411) 61.20.80 (u krijgt eerst een bandje, kies vervolgens voor 1 - bedrijfsverzorging)

Klauwverzorger aan het werk

AB Brabant heeft ervaren en gecertificeerde klauwverzorgers in dienst. Een klauwverzorger kan in één dag - tussen twee melkbeurten in - de complete veestapel bekappen. Onze klauwverzorgers zijn gecertificeerd en gaan zorgvuldig te werk.

Duurzame veehouderij

Preventieve klauwverzorging draagt bij aan een duurzame veehouderij en voorkomt kosten voor behandeling van kreupele dieren en vroegtijdige afvoer. Bovendien zorgt goede klauwverzorging voor een hogere productie en een verbetering van de koemobiliteit. Laat u overtuigen van de voordelen en tel uit uw winst!